8 Травня, 2024

Радіо Онлайн

Ваш Голос Прикарпаття

Регіональне видання Самбірщини

Андрій Целень пішов боронити Україну в 19 років: як можемо допомогти йому воювати

Поширити

Для Андрія Целеня зі Старої Ропи війна росіян проти українців розпочалася ще у 2014 році. Тоді йому було лише 19. Від Чопського прикордонного загону поїхав боронити Україну на Луганщину, воював, зокрема, у Станиці Луганській. У 2017 році боронив Україну у гарячих точках Донеччини та Луганщині.

Відтак хлопець їздив на заробітки за кордон – Польща, Франція.  Рівно за місяць до повномасштабного вторгнення, 24 січня, Андрій поїхав за кордон. Про велику війну довідався з новин.

Сумнівів не було, що він потрібен Україні. Дочекавшись за кілька днів, розрахункової виплати, повернувся додому.  Бо знав Андрій ворога, яка кажуть «в лице», розумів, якщо його не зупинити, то апетити в росіян безмірні.

Поїхав до Львова, закупив амуніцію і наступного дня був на військкоматі.

Уже 18 місяців Андрій Целень захищає Україну. Спершу служив біля кордону з Білоруссю. Відтак між Бахмутом і Соледаром. Зараз виконує завдання на Донеччині.

Односельчани скинули до редакції допис, де Андрій просить допомогти у зборі коштів на прилад нічного бачення, якого воїни дуже потребують. Вартість – 150 тисяч гривень.

«Змалечку Андрій був самостійний. Він відважний та хоробрий завжди швидко приймав рішення. У нього не було завдань, яких би він боявся. Коли перекривали нашу церкву пророка Іллі, то допомагав майстрові, був під самим куполом. Його у нас всі поважають і цінують, молодим хлопчиною пішов воювати. Освічений, інтелігентний, вихований і добрий», – відгукуються про Андрія Целеня у Старій Ропі.

Андрій же на відео пояснює, що, маючи прилад нічного бачення, у підрозділу значно збільшаться шанси на успіх поставлених завдань!

Надіюсь на вашу добру волю, небайдужість та патріотизм! За зібрані кошти обов’язково відзвітую! Дякую усім. Разом до Перемоги! Слава Україні!”, – каже у відео Андрій.

Реквізити для поповнення https://send.monobank.ua/jar/5xbvS7zkQh

Номер картки банки: 5375411208260021

Ваш Голос Прикарпаття