30 Квітня, 2024

Радіо Онлайн

Ваш Голос Прикарпаття

Регіональне видання Самбірщини

Нехай Воскреслий Ісус нам дарує витривалість пройти гідно хресною дорогою Нашої України.

Поширити

Нехай воскресне Бог і розбіжаться вороги його, і нехай тікають від лиця його ті, що ненавидять Його. Як іщезає дим, нехай іщезнуть, як тане віск від лиця вогню.

(Пс. 67. 2,3)

Великдень – це великий День цілої вселенної «Небеса ото достойно нехай веселяться, земля ж нехай радується, нехай празнує і світ, видимий увесь і невидимий, бо Христос востав – радість вічна» (Воскресна Утреня). Це День перемоги життя над смертю, День Божої істини над неправдою диявола, День жертвенної Божої любові до людини «Він задля нас, людей, і нашого ради спасення … був розп’ятий за нас, за Понтія Пилата, і страждав, і був похований, і воскрес у третій день …»

Ось цими словами Символу Віри людина у вірі розпочинає свою Хресну дорогу у Таїнстві хрещення і, йдучи по бурхливому морі життя, скеровує свій погляд на «маяк» – Хрест Господній, через який радість прийшла усьому світові. Сьогодні в час війни московитів на нашій землі наша Україна і я разом з нею, кожен із нас, йдемо хресною дорогою, тяжко страждаючи, сьогодні ми вдивляємось на Твій, Ісусе, хрест і віримо, що ти проведеш нас цією долиною темряви і ми воскреснемо. Воскресне і моя, наша Україна. Це молитва вірного сина/доні Матері України, які йдучи через «терни до зірок» на своїх раменах двигають хрест українського народу.

Нехай Воскреслий Ісус всім нам дарує мужність і витривалість, скріплює віру, надію і любов пройти гідно хресною дорогою Нашої України. Благословенних свят бажаю всім вам, дорога українська засмучена родино, обнімімо одні одних у Воскресіння день, обнімім сироту і вдову, батька і матір, які сумують за рідними, яких убила війна. Нехай мир Воскреслого Христа сповнить наші стривожені серця.

Воїстину Воскрес!

о. протоієрей Михайло Николин, декан Старосамбірський.

Ваш Голос Прикарпаття