30 Квітня, 2024

Радіо Онлайн

Ваш Голос Прикарпаття

Регіональне видання Самбірщини

Біличі: учні та вчителі наколядували на армію 47 тисяч гривень

Поширити

Упродовж Різдвяних свят кілька гуртів колядників, до яких належали діти та дорослі з Білицької гімназії, ходили селом з віншівками, колядками та різдвяними побажанням до земляків, щоб підтримати наших захисників.

«Наше село має протяжність 9 кілометрів. Для одного колективу було би заважко, та й хотілося, щоб цю місію відчули на собі максимально всі учасники нашого освітнього закладу. Тому ми поділилися, хто якою частиною села буде ходити. До дітей були закріплені вчителі, які складали сценарій. Кожен по-різному проявляв свою творчість. Однак наміри в усіх були єдині – підтримати тих, хто нас захищає», – розповідає вчителька української мови Ірина Гавриляк.

До акції  були максимально залучені усі діти – від 1 до 9 класу. Діти охоче готувалися до коляди, а ще охочіше колядували.

«Їм дуже подобалося, були щасливі від того, що вони роблять. Так увійшли в роль, що навіть автомобілі що їхали дорогою, зупиняли і просили, щоб послухали коляду та підтримали ЗСУ», – продовжує Ірина Михайлівна.

Пишається своїм колективом і директорка Оксана Макогон.

«Я розчулена. У мене сльози на очах. Наш маленький колектив, які і всі українці за час війни проявили неабияку згуртованість. Це вершина емоцій. Село хоч і немале, але багато є хат, в яких ніхто не живе. Є самотні пенсіонери. Але люди з великим розумінням ставилися до того, що ми колядуємо на армію. До наших педагогів навіть доєднувалися люди з села. Результат 47 тисяч гривень», – каже Оксана Макогон. Й зізнається, що не була певна, приймаючи пропозицію від начальниці відділу освіти Старосамбірської міської ради, що акція буде такою успішною.

Зі села Біличі на фронті воює 14 земляків. Вчителі та дирекція школи разом зі старостою порадяться та вивчать потреби біличан-захисників і ці кошти хотіли би витратити саме на них.

Акція носила назву «Вірю сильно в ЗСУ, шлю підтриимку їм усю».

«Ми добре знаємо, що Різдво 2023 – найважче в історії незалежної України та українського народу. Ми ж мали змогу зустріти і провадити це чудове свято любові і надії тільки під Божим проводом та дякуючи нашим Захисникам, які ціною власного життя та здоров’я оберігають небо над нашою головою», – кажуть у навчальному закладі.

Ваш Голос Прикарпаття