28 Березня, 2024

Радіо Онлайн

Ваш Голос Прикарпаття

Регіональне видання Самбірщини

Мирон Мига зі Старого Самбора став чемпіоном України з рукоборства

Поширити

Цілеспрямований, вправний, сильний 19-річний Мирон Мига зі Старого Самбора вкотре потішив не лише жителів свого міста, громади та області, але й всієї України. Адже рівних йому в рукоборстві немає.

Хлопець став чемпіоном України з армспорту серед молоді, юнаків та юніорів. Чемпіонат проходив у Полтаві. Мирон виборов титул чемпіона України у боротьбі і на праву, і на ліву руку у вазі 70 кг.

Днями Мирон повернувся з Полтави, ми попросили поділитися враженнями:
“Дуже файні враження. Мені дуже сподобалися змагання, дуже. Велике атмосферне приміщення, багато спортсменів, спортивний драйв, неймовірні емоції, жага до перемоги, здоровий дух конкуренції. Нас з області було 26. А в моїй категорії змагалися 16 спортсменів. Я хотів цієї перемоги, я готувався до неї. І не тільки фізично, я був готовий до неї морально”, – упевнено розповідає Мирон.

Ця перемога для мене – важлива сходинка до професійного спорту. Тиждень собі відпочину, а далі почну тренуватися ще активніше. Через 2-3 місяці, можливо, поїду на Чемпіонат Європи в Литву, – поділився планами Мирон Мига.

Нагадаємо, Мирон закінчив Старосамбірську школу № 2. Займався у дитячо-юнацькій спортивній школі боксом із тренером Іваном Мальцем. Уже після школи в Інстаграмі якось побачив оголошення про змагання з армреслінгу в Хусті. Зголосився. Поїхав. Переміг! Там його помітили і почали запрошувати на інші змагання. Практично в усіх мав призові місця. Тепер Мирон вдячний друзям, тренерам та керівникам обласної команди, що з ними рухається впевнено до професійного спорту.

Посилено тренувався перед змаганнями, за уже власними правилами – шість днів. Займався в оновленому спортзалі Старосамбірської школи № 1.

Тож хай щастить, Мироне! Ми бажаємо тобі ще не одних життєвих та спортивних перемог!

Марія Кузьмин.

Ваш Голос Прикарпаття