19 Квітня, 2024

Радіо Онлайн

Ваш Голос Прикарпаття

Регіональне видання Самбірщини

В імпровізованій зоні АТО поблизу Бачини освятили скульптуру Матінки Божої

Поширити

Минулої суботи, 16 жовтня, поблизу села Бачина учасники Спілки АТО Самбірщини, у місці де вони розбудовують навчально-тренувальну та відпочинкову базу на землях, які отримали відповідно до законодавства, освятили скульптуру Матінки Божої. На ній встановлена меморіальна таблиця «Покрию і обережу людей моїх. На своїй, Богом даній землі під покровом Пресвятої Богородиці буде зведений спортивно-оздоровчий табір». Чин освячення провів отець Іоан, ігумен Введенського чоловічого монастиря.

Треба сказати, що ідею розбудувати навчально-тренувальну базу, яка би за своїм плануванням нагадувала зону проведення бойових дій, наші захисники виношують уже кілька років. У 2018 році вперше презентували її. Щороку там збираються побратими, щоб поспілкуватися, поділитися проблемами й досягненнями, обговорити плани. Часто запрошують молодіжні організації, влаштовують для них своєрідні практичні заняття: дають можливість потренуватися у стрільбі з пістолета та гвинтівки, тримати в руках справжній автомат Калашникова. Таким чином, виховують у молоді патріотичний дух і радо з ними спілкуються, щоб ті, як кажуть, знали в лице наших Захисників.

Цьогоріч молодь не запрошували. А самі, як звично, зустрілися, поспілкувалися, помолилися, вшанували побратимів, які загинули під час АТО/ООС. Тим паче, що до цьогорічного Дня захисника у лісі, поблизу Бачини, постала скульптура Матінки Божої.

Щоб розділити радість з нашими захисниками, на подію завітав Торчиновицький староста Зіновій Припін, депутати Старосамбірської міської ради Володимир Корольчук та Василь Солтис, помічниці обласного депутата Юрія Доскіча Надія Корольчук та Ірина Мудрак.

Нагадаємо, що ідея розбудови навчально-тренувальної бази належить атовцю Руслану Пукшину. Він, ще воюючи на сході, задумав створити імпровізований вогневий опорний пункт, який би став чудовим вишколом з військової підготовки для пластунів, школярів і просто для екскурсії пересічних людей.
У навчально-відпочинковий комплекс можна буде потрапити через «блокпост». Далі буде тир. Облаштують вело- та квадродоріжку, атракціони, невеличкі озерця, альтанки.

І хоч сам Руслан цьогоріч не мав можливості бути з побратимами та він, як кажуть, був з ними «на одній хвилі» й із-за кордону. Заразом із нами ділився приємними новинами.

…Планів щодо розбудови відпочинкової бази поблизу Бачини ще дуже багато, але за цю добру справу взялися люди, які наполегливі у своїх намірах. Тож хай під покровом Пресвятої Богородиці втілюються у реальність їхні наміри.

Ваш Голос Прикарпаття