28 Березня, 2024

Радіо Онлайн

Ваш Голос Прикарпаття

Регіональне видання Самбірщини

Хирівські ліцеїсти передали захисникам часточку дому. І ви можете

Поширити

Ніщо так не виховує патріотичний дух юні, як можливість стати учасниками цього великого, доброго і змістовного руху – волонтерства. Щоб діти відчули, зрозуміли і сприйняли інформацію, що вони зростають і навчаються у час, коли в Україні триває війна, що вони своїми діями вносять і свою лепту для перемоги.

На початку війни, пригадуємо, у волонтерський рух були задіяні усі – від малого до старого. І кожен робив справу, яка йому під силу. На жаль, на превеликий жаль, чи то ми втомилися чи звикли до війни, але допомогу на схід перестали відправляти. А вони, наші ангели миру, продовжують тримати небо над нами, вони сім років дивляться у вічі смерті, щоб захистити кордони України.

Нещодавно добра справа об’єднала школярів та педагогів Хирівського ліцею. З нагоди Дня захисника України тут влаштували «День подяки Захисникам».

«Ми щиро сподіваємось, що кольорові дитячі листівки, синьо-жовті браслети, продукти та інші необхідні речі хоча б трішечки порадують, передадуть часточку дому та нагадають нашим хлопцям, що ми їх цінуємо та безмежно вдячні за їхні жертви. Повертайтесь живими! Разом до перемоги!» – кажуть у навчальному закладі.

Директор ліцею Іван Прендота додає, що це мінімальне, що ми можемо, щоб подякувати захисникам за спокій, радість та можливість безтурботно зустрічати новий день.

Нагадаємо, що на останній сесії Старосамбірської міської ради депутат Ігор Піхоцький говорив про те, що він з друзями їздить на Схід до наших бійців з допомогою і, повірте, наше плече підтримки для них важливе і потрібне.

Втім Ігор Піхоцький продовжує об’єднувати навколо цієї справи однодумців. Днями в ООС вирушила чергова допомога – корисна, потрібна, смачна, мотивуюча. У відправленнях і домашні смаколики, зокрема вареники зі шкварками, і речі, які потрібні для облаштування бліндажів, і мотивуючі для захисників дитячі сувеніри: малюнки, браслети, листівки з побажаннями.

«Нашим хлопцям і дівчатам потрібна увага та допомога. Вони повинні знати, ми не забули, що в Україні йде війна. Разом з Хирівськими школярами до допомоги долучилися навчальні заклади Городович, Скелівки, Стар’яви. Тим, хто бажає долучитися до доброї справи, подаю контактний телефон 0679453608», – каже Ігор Піхоцький.

Ваш Голос Прикарпаття