19 Вересня, 2024

Радіо Онлайн

Ваш Голос Прикарпаття

Регіональне видання Самбірщини

Бібліотека – це не лише книги: у Старому Самборі запрацював простір  цифрової освіти

Поширити

У Старосамбірській публічній бібліотеці запрацював хаб цифрової освіти. Це дуже добра нагода для тих, хто хоче освоїти сучасні технології та спростити своє життя у сфері цифровізації. Бібліотекарі охоче працюють як з внутрішньо переміщеними, так і з місцевими людьми.

Перші заняття уже відбулися. На них вчили  відвідувачів створювати особисті сторінки у Facebook та оплачувати комунальні послуги через Інтернет-банкінг.

Список навчальних послуг доволі широкий: від базових навичок користування гаджетами до складніших – роботи з графічними редакторами та онлайн-покупок. Кожен може знайти тут щось корисне для себе. Можна записати інформацію на електронні носії, запланувати чи долучитися до відео-конференції у  Zoom чи Skype, зареєструвати електронну скриньку, бронювати ліки в аптеці, знайти і придбати квитки чи оплатити житлово-комунальні послуги.

Наша бібліотека – це не лише книги. Серед послуг і навчання з цифрової грамотності. Бо в наш час цифрові навички – це не просто зручність, а необхідність. Вони допомагають швидко знаходити інформацію,  спілкуватися з рідними та друзями, оформляти документи онлайн, економити час і гроші. Однаково ж знаємо, що не всі люди, зокрема, літнього віку, мають такі знання, а внукам чи дітям не завжди хочеться пояснювати рідним. Тому ми і взяли собі такий напрямок роботи. Людям подобається. Наша Люба Матківська пройшла навчання в рамках онлайн курсу для координаторів БібліоХабів цифрової освіти від Львівського регіонального тренінгового центру і отримала сертифікат, що засвідчує її фаховість», – розповідає “ВГП” директорка бібліотеки Людмила Сольчаник.

Щоб скористатися послугами хабу, достатньо прийти до бібліотеки. Досвідчена менторка допоможе відвідувачам розібратися в будь-якому питанні, яке покращить ваші цифрові навички.

Ваш Голос Прикарпаття