19 Квітня, 2024

Радіо Онлайн

Ваш Голос Прикарпаття

Регіональне видання Самбірщини

Ґлосс, Ровер та Фотель: три заклади Старого Самбора, у яких назва з родзинкою

Поширити

Люба Кіпоренко

Про атмосферу Старого Самбора ми можемо розповідати вам багато. Тому що це невелике містечко, направду, полонить серця. Наші заполонило стовідсотково. Ну, бо тут комфортно, затишно та  радісно. Поміж іншого, родзинкою цього міста є кафе, магазини, салони краси з цікавими назвами. І таких тут немало. Та журналісти нашого сайту сформували свою трійку закладів Старого Самбора, у яких назва з родзинкою. Подаємо її за алфавітним порядком.

Gloss beauty home

Таку назву має наша старосамбірська фабрика краси. Але у місті всі звикли казати просто Ґлосс. Тут чудові майстрині з манікюру, макіяжу, нарощування та ламінування вій, фарбування брів. А ще тут подбають, аби в час пляжного літа ви позбулись зайвого волосся на тілі. Тут ідеально підкреслять вашу природню красу

“GLOSS можна розшифрувати доволі банально. G – Gryb, а S – Solomiya, перша і остання літери в слові – це перші літери мого дівочого прізвища та імені. Це вже зрозуміла згодом. Але, якщо серйозно, то, заглянувши у словник, бачимо, що GLOSS – це ґлянц, блиск, чистота. А це для мене пріоритетне в роботі. Цю назву придумала моя мама, і я була впевнена, що з її задумкою мій салон буде розвиватись в правильному напрямку. Як корабель назвеш, так він і попливе. Так і пливемо: колись за течією – легко і просто, колись проти – вперто рвемося вперед попри всі проблеми. Але завжди з гарним настроєм, новими ідеями і хорошим результатом”, – розповідає власниця салону краси Соломія Вовчик.

Ровер

Що може бути краще, аніж посидіти у кав’ярні? Правильно! Випити каву за столиком просто неба, або ж взяти її з собою і випити там, де забажаєш! Для втілення такої ідеї у Старому Самборі є “Ровер”! Тут знають як зробити смачним та незабутнім кожне горнятко кави. 

“Я хотів, щоб у Старому Самборі з’явилась файна кава. І головне, щоб випити доброї кави у нас було просто. Іноді кажуть “просто як ровер” (посміхається, – авт.). Якось так і вийшло. Ваша справа просто прийти до нас, а далі все само собою виходить на добре. То чому “Ровер”? Взагалі, тоді коли придумав відкривати цей заклад, ровер – це була невід’ємна частина мого життя. Впринципі, так і залишилось. Але ровер тепер в мене отакий кавовий. Хоча іноді ще люблю покрутити педалі. Навіть минулого року організовували велопоїздки мальовничими місцями нашого краю. Ну, а на фініші, звичайно біля “Ровера”, усіх чекала кава та випічка. До речі, 1 серпня нам рочок. Думаю, відсвяткуємо якось цікаво”, – розповідає власник кав’ярні Богдан Шубак.

Fotel

Куди завітати на смачний обід? А куди б запросити дівчину на романтичну вечерю? Де б відсвяткувати День народження? Ну…. Можна будь-де. Але якщо ви хочете затишку, комфорту, витонченого смаку і, звісно, не за всі гроші, то вам точно у Фотель. Два подружжя – Андрія і Оксани Ільків та Сергія і Мар’яни Карлик – півтора року тому відкрили свій ресторан.

“Ми хотіли створити для старосамбірян та гостей міста комфортні та затишні умови. Хотіли, щоб атмосфера була такою, аби но нашого ресторану завжди хотілось повертатись. Вирішили, що перше, про що потрібно подбати – це зручні меблі. Тож крісла обирали дуже прискіпливо. Випробовували на собі, аби сидіти у них було ну дуже зручно. Взагалі, Fotel – це такий собі дружній бізнес. І якось ми сиділи усі разом з чоловіками й обдумували варіанти назви. І саме ці крісла стали нашими головними натхненниками (посміхаються, – авт.) Адже Фотель – це давня назва зручного м’якого крісла. Сьогодні радіємо, що нам вдалось зробити у Старому Самборі місце затишного відпочинку”, – кажуть Оксана та Мар’яна. 

Ваш Голос Прикарпаття