29 Березня, 2024

Радіо Онлайн

Ваш Голос Прикарпаття

Регіональне видання Самбірщини

Ковідне відділення у Лаврові заповнене на 100 відсотків

Поширити

Коронавірус у нас розгулює. Однак піддаватись паніці не потрібно. Від коронавірусу треба пильнуватися“, – отак просто, але разом з тим реалістично каже лікар Володимир Корольчук. Він у середу зранку повернувся зі зміни з ковідного відділення Старосамбірської лікарні, що у Лаврові. Минуло два тижні, як воно запрацювало. Розраховане на 30 ліжко-місць.

Станом на ранок, 24 березня, заповнені усі ліжка. До кожного ліжка підведений кисень. Але не всі хворі його потребують. Найстаршому пацієнту минуло 75. Наймолодшому – 43. Спостерігаємо, що коронавірус молодшає. Ось і днями до Лав-рівського ковідного відділення госпіталізували 33-річного чоловіка з Турківщини. Стан був важкий. Перевели до Львова“, – телефоном розповідає Володимир Корольчук.

Загалом, Старосамбірська лікарня має можливість лікувати 80 хворих на коронавірус людей. Днями будуть госпіталізувати пацієнтів і у Старий Самбір.


Пацієнти у Лаврові задоволені харчуванням, медикаментів вони теж не купують.
У Старосамбірській лікарні сформовано 4 ковідні бригади. Їхні зміни тривають по 6 годин. Особливість такої роботи сприйняли спершу як своєрідний робочий виклик.


Спочатку було трохи неспо-кійно. Але чергування за чергуванням і втягуєшся. Практично за зміну не має можливості навіть присісти. Поколоти, покапати, поміряти температуру, тиск, сатурацію. Але до цього ми готові емоційно і фізично. А що справді важко – то працювати у тих костюмах”, – ділиться враженнями медсестра Романія Рогожинська.


Медики Старосамбірщини вкотре наголошують, що будь-яку хворобу легше попередити, аніж лікувати. Тому просять усіх дотримуватись протиепідемічних правил, користуватись засобами індивідуального захисту та дезінфекції, тимчасово зменшити коло контактів, у людних місцях – дотримуватись соціальної дистанції. Ці прості правила сьогодні можуть зберегти здоров’я та життя.


Нехай Господь допомагає хворим якомога швидше одужати, а медикам дає сили у нелегкій праці.
А втім, нагадуємо, що уряд прийняв рішення, що від сьогодні наша Львівська область у червоній зоні.

Нагадаємо, у “червоній” зоні заборонено: прийом відвідувачів закладами громадського харчування та культури; проведення масових, спортивних та інших заходів; прийом відвідувачів у спортзалах, фітнес-клубах, басейнах; діяльність непродовольчих ринків; відвідування навчальних закладів, крім дошкільних закладів та молодших класів. Карантинні обмеження на автотранспорті та залізниці на Львівщині прийматиме обласна комісія ТЕБ і НС. Наразі відомо, що транспорт курсуватиме. В області карантин діятиме щонайменше до 6 квітня.

Ваш Голос Прикарпаття