18 Жовтня, 2024

Радіо Онлайн

Ваш Голос Прикарпаття

Регіональне видання Самбірщини

У Старосамбірській школі наярмаркували майже 115 тисяч гривень на авто для ТРО

Поширити

Обідня пора четверга, 17 жовтня, у Старому Самборі окрім золотобагряних барв осені набула ще й ноток добра, вдячності та благодійності. Тут, на подвір’ї Старосамбірської школи імені Героя України Богдана Сольчаника, відбувся ярмарок. Його мета – підтримка Збройних сил України. А якщо конкретніше – збір коштів на автомобіль для мінометників 202 батальйону 103 бригади територіальної оборони.

Розпочалась подія із молитви за українське воїнство спільно з отцями-деканами старосамбірськими Михайлом Николином (УГКЦ) та Іоаном Біликом (ПЦУ). Вшанували й тих, хто віддав життя за Україну. Зокрема й тих, хто щоденно з Геройських портретів споглядає за життям школи: Богдана Сольчаника, Сергія Безпалова, Василя Пелиша, Олега Турянського й Владислава Булія (пам’ятну таблицю Герою готують).

Відтак, патріотичну концертну програму присутнім дарували педагоги та учні навчального закладу. Тим часом ярмаркували молодші класи. Батьки гарно усіх припрошувати скуштувати найрізноманітніші смаколики, випити запашної кави, пригоститися випічкою, придбати патріотичні сувеніри, а також взяти участь у лотереї «Подарунки від директорки». Для любителів колоритних світлин тут облаштували тематичні фотозони.

Приємно було спостерігати, як приблизно за дві години ярмаркові столи практично спорожніли, а з повними торбами смакоти та гарним настроєм ходили всі, від керівництва громади, до малих школяриків. І результат такої спільної злагоджено співпраці є високим. 114 тисяч 750 гривень наторгували в школі. Ці кошти передали ГО «Сильні, коли разом» для закупівлі машини воїнам-землякам із 202 батальйону 103 бригади ТрО.

«Благодійність – це свято, на якому можна поділитися добром, гарним настроєм і, одночасно, зробити хорошу справу, а в даному випадку підтримати воїнів, що перебувають на лінії фронту. Щиро дякуємо дітям та батькам за старання і щедрість! Ви – наша підтримка, наші порадники та надійні партнери. Ми дуже вас поважаємо та цінуємо нашу співпрацю. Окрема подяка духовенству, усім небайдужим старосамбірянам, працівникам Старосамбірської міської ради, установ та закладів нашого міста, які завітали на ярмарок і долучилися до благодійництва. Низький уклін колегам, колективу Старосамбірського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів за відданість важливій справі та працьовитість, креативність і професіоналізм! РАЗОМ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ПЕРЕМОГИ», – каже директорка школи Олена Качалуп.

Ваш Голос Прикарпаття