19 Вересня, 2024

Радіо Онлайн

Ваш Голос Прикарпаття

Регіональне видання Самбірщини

Крок до комфорту: у Старій Солі оновили будівлю і об’єднали в ній важливі заклади

Поширити

Попри важкі воєнні часи, життя у Старій Солі продовжує змінюватися на краще. Відтепер жителі мають змогу користуватися послугами бібліотеки, Народного дому, фельдшерсько-акушерського пункту та старостату в одному зручному місці. Ремонт будівлі став можливим завдяки спільним зусиллям керівництва громади та місцевого старостату.

У двоповерховій будівлі, розташованій у центрі селища, незагосподарьованою була переважна більшість площі. Натомість споруда, де діяв фельдшерсько-акушерський пункт та старостат, була у вкрай знищеному стані.

«Минулого року міська рада завдяки проєкту оновила два кабінети. Цьогоріч ми підвели воду, облаштували сходову клітку, вбиральні, архівну кімнату. У перспективі роботи ще є багато, зокрема перекрити дах. Будемо шукати можливості продовжити. Стару будівлю виставлятимемо на аукціон. Якщо знайдуться охочі придбати її, то цілком логічно буде кошти скерувати на відновлення цієї будівлі», – каже місцевий староста Ігор Басараб.

6 серпня, у свято Преображення Господнього, місцеві священники Василь Пукій та Микола Корольчук освятили приміщення та побажали, щоб у ньому перебувала Господня ласка для тих, хто буде звертатися за послугами, і тих, хто тут працює.

На подію завітав очільник Старосамбірської громади Ігор Трухим, керуючий справами міської ради Володимир Хітчак, начальниці первинної та вторинної медицини Марта Галевич та Мар’яна Юрчак, начальник відділу культури, молоді, спорту та туризму Ігор Піхо.

У вітальному слові голова громади зазначив, що зміни для людей, хоч і повільно, та вдається втілювати.

«Ця подія – ще один крок до комфорту в нашій громаді. У Старій Солі оновили будівлю і об’єднали в ній важливі заклади, це своєрідний адміністративний багатофункціональний центр для 1700 жителів округу.  Для людей – це зручність. Звісно, потреб у Старій Солі чи в будь-якому іншому населеному пункті є немало, та, на жаль, у цей важкий час повільними темпами можемо втілювати в життя плани. Але спільними зусиллями з місцевими старостами, людьми, вдається робити нашу громаду кращою», – каже «ВГП» Ігор Трухим.

Додамо, у попередні роки у Старій Солі також оновили центральний парк, простелили бруківку, облаштували зупинки, лавки, смітники, встановили  освітлення.

Ваш Голос Прикарпаття