19 Вересня, 2024

Радіо Онлайн

Ваш Голос Прикарпаття

Регіональне видання Самбірщини

Фестиваль у Стрілках об’єднав мешканців навколо благородної мети – здоров’я

Поширити

Гарно і корисно провели недільний день, 28 липня, жителі Стрілківської громади. Тут, у затінку дерев шкільного саду, зібралися і дорослі, і діти. Втретє громада організувала Здоров’яFest. Організатори подбали про різноманітну програму: від перевірки здоров’я до спортивних розваг. Медичні працівники проводили безкоштовні консультації, вимірювали тиск та рівень цукру в крові, а також проводили тестування на гепатити.

Для наймолодших гостей були організовані спортивні ігри з нових видів спорту, а популярний аквагрим створив святковий настрій.

Опісля хвилини пам’яті та виконання Державного гімну з молитовним словом звернувся місцевий священник отець Василь, наголосивши, що дбати про власне здоров’я потрібно завжди, і дуже похвально, що в громаді на цьому акцентують.

До слова, фестиваль започаткували у Стрілківській громаді у 2022 році у рамках пілотного українсько-швейцарського проекту «Діємо для здоров‘я», переможцями якого були лише 20 громад з усієї України. Привітав присутніх сільський голова Микола Дрозд.

«Громадське здоров’я – це цінна справа, якій приділяємо увагу. Бо це не лише якісні медичні послуги. Це і освіта, і здоровий спосіб життя, і спорт, і харчування. Бажаю вам гарно провести сьогоднішній день, скористатися можливостями, які пропонуємо. І повсякчас дбати за власне здоров’я», – наголосив голова територіальної громади.

«Здоров’я і мирне небо», – одна з тез, яка звучала з вуст керівниці Стрілківської первинки Яни Перуцької. Вона запросила людей до локацій, на яких працювали медики.

Корисні вміння і знання надавали фахівці обласного центру громадського, Старосамбірського відділу ДУ «Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗУ». Цінним був виступ гастроентерологині, кандидатки медичних наук Адріани Гайдук.

А про те, що триває війна і вона змінила багато життєвих сценаріїв, свідчила і виставка-продаж від внутрішньо-переміщених осіб. Люди, яких з дому вигнала війна, продавали власні артроботи, а зібрані кошти були передані на підтримку Збройних Сил України.

Працівники Центру культурних послуг організували благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ, дарували присутнім пісенні й танцювальні номери та зібрали 11000 гривень.

Загалом, для війська зібрали понад 13 тисяч гривень, які уже наступного дня перерахували захисникам із Стрілківської громади на актуальні збори.

Виром неймовірних емоцій став шкільний стадіон. Тут діти вправлялися у нових видах спорту: корнхолі петанку, регбі, флорболі, дартсі. І це не лише розваги одного дня, вчителі фізичної культури деякі види спорту запроваджують у шкільних програмах, щоб оновити уроки фізкультури та зацікавити дітей до здорового способу життя.

Дорослі інтелектуали громади грали у шахи.

Словом, цей день став святом, що об’єднує людей та акцентує на найціннішому: здоров’я – це багатство і його треба берегти та підтримувати. А розіграші призів та подарунків додали заходу ще більше позитивних емоцій.

«Я дуже рада, що моя дитина мала можливість долучитися до такого заходу. Це чудова ініціатива, яка залишила неймовірні емоції та спогади», – поділилася враженнями учасниця фестивалю Вікторія.

Ваш Голос Прикарпаття