18 Жовтня, 2024

Радіо Онлайн

Ваш Голос Прикарпаття

Регіональне видання Самбірщини

У відділі культури, молоді, спорту та туризму дбають про дозвілля, емоції та патріотизм

Поширити

В той час, як війна змушує нас жити в постійній напрузі, важливо не забувати про відпочинок, творчість та єднання. Саме тому відділ культури, молоді, спорту та туризму Старосамбірської громади активно працює над тим, щоб у кожного жителя був доступ до змістовного дозвілля, яке не лише покращить емоційний стан, а й підніме патріотичний дух.

Працівники відділу постійно організовують безліч заходів для людей різного віку та захоплень. Це концерти, вистави, майстер-класи, спортивні змагання, фестивалі, конкурси, квести та багато іншого. Кожен при бажанні може знайти щось цікаве для себе і гарно провести час з родиною та друзями.
Нещодавно підсумували результати дистанційного конкурсу «Я люблю Україну», який став справжнім святом патріотизму та творчості. Учасники конкурсу надсилали фотографії, на яких зображені улюблені місця України, обереги та інші цінності, які їм дорогі. Переможці конкурсу, а ними стали Галина Половчак зі Стрільбич, Вероніка Лоїш зі Страшевич, Оксана Суходольська з села Біличі, отримають цінні нагороди.

Також лише за тиждень, що минув, можна збитися з ліку, називаючи події, які організовували у відділі: турнір з паркового волейболу на першість Старого Самбора 4х4.

У Старосамбірській публічній бібліотеці провели майстерклас «Пластелінографія».

12 липня вдруге провели велопробіг. Маршрут, як і минулоріч, проліг від автовокзалу у Старому Самборі до Лавровівського монастиря Св. Онуфрія. Окрім них були інші спортивні та культурні заходи для змістовного дозвілля у центрі та населених пунктах громади.

Підтримка патріотичного духу

Особливу увагу у відділі приділяють заходам, спрямованим на підтримку патріотичного духу та єднання громади. Організовують тематичні вечори, виставки, концерти, присвячені українській культурі та історії. Також активно проводять благодійні акції на підтримку української армії та постраждалих від війни.

Дякуємо всім

«Дякую за невтомну працю колегам, а також щиро дякую всім, хто долучається до організації та проведення заходів і тим, хто їх відвідує. Завдяки спільним зусиллям ми робимо наше життя яскравішим, насиченішим та сповненим позитивних емоцій. Важливо пам’ятати, що навіть у складні часи треба не втрачати оптимізму та вірити в краще. Заохочую відвідувати культурні заходи, брати участь у різних заходах, творити та підтримувати один одного. Бо це у наш час дуже важливо», – каже Ігор Піхо, начальник відділу культури, молоді, спорту та туризму Старосамбірської міської ради.

Запрошуємо на чергові заходи

А ми принагідно анонсуємо найближчі події від відділу.
Від сьогодні, 18 липня, до 26 триває фотоконкурс «Селфі в бібліотеці». Треба зробити селфі з книжкою, придумати оригінальну назву і відправити на адресу: abonement_crb@ukr.net, або на телеграм за номером 067 58 68 858. Переможців визначать шляхом онлайн голосування. Їхні імена стануть відомі 31 липня.

Молодь Старосамбірської громади запрошують взяти участь 20-22 липня у таборі в селі Спас, де буде ночівля в наметах, культурна програма, польова кухня і заразом активне й змістовне дозвілля. А це для підростаючого покоління важливо, адже спільне дозвілля з друзями дає відчуття єднання та підтримки, посилює соціальні зв’язки, дає натхнення, посилює віру в себе та в краще майбутнє. Реєструватися просять за номером: 0662247704.

У неділю, 21 липня у міському сквері відбудеться чемпіонат міста з командних вуличних шахів. Початок о 15.00. Зареєструватися для участі можна за телефоном: 0964313827.

Також 21 липня о 19.00 у сквері біля «Рандеву» проведуть благодійний вечір української народної музики. Усі зібрані кошти підуть на потреби ЗСУ.

Як кажуть психологи, що дозвілля в час війни, це не розкіш, а потреба. Пам’ятайте: піклуватися про себе не соромно, навіть під час війни. Дозволяйте собі відпочивати та отримувати задоволення, адже це робить вас сильнішими та стійкішими.

Ваш Голос Прикарпаття