24 Квітня, 2024

Радіо Онлайн

Ваш Голос Прикарпаття

Регіональне видання Самбірщини

Старосамбірська громада в об’єктиві місцевого фотографа Миколи Бухнія

Поширити

Микола Бухній – інженер-програміст Старосамбірської лікарні. Уже понад 15 років займається фотографією. У його архіві сотні тисяч світлин. Закохані подружжя, щасливі батьки новонароджених немовлят, місцеві люди на різноманітних подіях, миті, які необхідно зберегти на світлині – все це знаходимо у роботах Миколи. 

“Я люблю фотографувати події, на яких є велика кількість людей. Моя місія зняти не просто певних людей, а показати саме величину події, передати атмосферу. Тому завжди шукаю якісь балкони, іноді прошусь на горище до когось в будинок, аби якнайкраще охопити масовість заходу”, – розповідає журналістці нашого сайту Микола Бухній.

Як нам зізнався фотограф, серед усіх світлин дуже важко вибрати якесь улюблено фото. Та все ж, по-особливому трепетно переглядає світлини з двох подій:

1. Приїзд у Старий Самбір владики УГКЦ Святослава Шевчука. Тоді до міста з’їхалось 100 священників та кілька тисяч  вірних. Організація цієї духовної події, направду, вражає

.

2. Освячення Великодніх кошиків у 2020 році. Пандемія. Дистанція. Маски. Рукавички. Поліція. Микола зізнається, що він просто не міг сидіти вдома і не зберегти у світлинах ці миті.

“Яким я бачу життя нашої Старосамбірської громади? Вважаю, що у нас є все, що потрібно. Єдине – це все  “розкручувати”, популяризувати. Рекламувати себе так, щоб до нас приїжджали туристи. Переконаний, якщо не показувати життя громади у світлинах, відео, текстах, то ніхто й не зацікавиться нами. А туризм, окрім популярності, це ще й можливість наповнення бюджету”, – розмірковує Микола.

Журналісти нашого сайту підібрали 10 яскравих світлин Миколи Бухнія з життя Старосамбірської громади

  1. Час на творчість у Лаврівському сиротинці. Одне з останніх фото цього закладу. Адже він припинив свою діяльність.

2. Хірурги Старосамбірської ЦРЛ. Їхнє поле битви – операційна. Роман Селецький, Юрій Войтів, Олег Горбовий, Роман Костецький, Василь Чаплинський, Роман Урбан: у руках цих чоловіків – людські життя. Але їм личать не тільки білі халати та хірургічні інструменти, а й вишиванки!

3. Початок футбольної кар’єри семирічного старосамбірянина Святослава.

4. На Бойківщині неможливо уявити Різдво без вертепу. На щастя, ця традиція продовжує жити.

5. Стати чемпіоном району – це круто! ФК “Топільниця”.

6. Перша Сповідь та Урочисте причастя – знаменна подія для маленьких старосамбірян.

7. Шкільне життя. Традиційно щороку Микола висвітлює свята й будні навчального процесу.

8. Учасники бойових дій на Сході об’єднались та щороку проводять вишколи для патріотичної молоді.

9. Для чого народжується маленька людина? Батькам на потіху, Богові на прославу, Суспільству на користь.

10. Старосамбірщина – край щасливих сімей. Та й сам фотограф вважає, що сім’я – це основа щастя. Гармонію зі сім’ї потрібно нести у суспільство та ділитись нею з іншими.

Ваш Голос Прикарпаття