30 Квітня, 2024

Радіо Онлайн

Ваш Голос Прикарпаття

Регіональне видання Самбірщини

Як у Великосіллі підтримують земляка-офіцера ЗСУ

Поширити

17 липня на шкільному подвір’ї села Великосілля колективи художньої самодіяльності Центру культури і дозвілля Старосамбірської громади провели благодійний концерт на підтримку Збройних Сил України.

Такі заходи Старосамбірська міська рада проводить не вперше. Спочатку їх організовували у центрі громади – Старому Самборі, відтак вирушали до сіл громади.

«У селах є люди, які також хочуть бути частинкою непереможної нації. Зокрема, це стосується літніх людей. Бо, якщо молодь знає, як організувати свої справи чи благодійність, чи волонтерство, бо дружить з інтернетом, то старші люди з великим трепетом ставляться до того, що можуть бути корисними, вкидаючи свою лепту до скриньки пожертв. Тут і емоції, і патріотична пісня, і користь – підтримка Збройних Сил України», – розповідає Ігор Піхо, начальник відділу культури, молоді, спорту та туризму

До участі у благодійному заході також залучили вимушено переселених людей з Харкова, вони працювали аніматорами, наносили аквагрим місцевим дітям.

Виїжджаючи до сіл, організатори враховують побажання місцевих старост. До прикладу, Великосільський старостинський округ збирає кошти на автомобіль для свого земляка. От і спільними зусиллями вдалося збільшити суму на понад 17 тисяч гривень.

«З нашого села Україну захищає офіцер ЗСУ Тарас Струтинський. Йому 25 років, закінчив військову академію і з 2018 року служить. Звернувся до нас, що потрібен автомобіль. Власними силами зібрали 150 тисяч гривень, долучалася і церква, і вихідці з села і місцеві люди, як могли. Пікап уже знайшли, щоб за нього розрахуватися треба ще 37 тисяч гривень. Сумнівів нема, що впораємося разом, бо це найменше від нас для тих, хто робить найбільше для нас. Тарасові відправимо автівку, заодно збираємо й продукти харчування, щоб не пустою їхала. А взагалі з нашого округу більше, як десять чоловіків на передовій. Дякуємо і мусимо підтримувати», – розповідає староста Великосілля Анатолій Сич.

У Фесбук-групі Великосільського старостинського округу опубліковано пост з актуальними реквізитами допомоги. Номер рахунку: 5168752016812847 (Назар Сухар).

Ваш Голос Прикарпаття