30 Квітня, 2024

Радіо Онлайн

Ваш Голос Прикарпаття

Регіональне видання Самбірщини

Як пройшов День Конституції у Старому Самборі

Поширити

26 років тому 28 червня 315 депутатів Верховної Ради ухвали Основний Закон України, який визначає права, суверенітет, територіальну цілісність нашої країни. У ньому чітко закріплено, що наша держава – суверенна, незалежна, цілісна і недоторканна. Саме ці цінності український народ захищає ціною життя від навали російської орди.

 «Основному документу в нашій державі 26 років. Ми – самодостатня сильна держава, а наша Конституція доволі якісна і одна з кращих конституцій в світовій практиці. Вітаю всіх з Днем Конституції України та від щирого серця бажаю завжди пишатися своєю країною, яка довела всьому світу, що ми горді, волелюбні і сильні і непереможні», – зазначив у привітальному слові міський голова Старого Самбора Ігор Трухим.

Патріотичну концентру програму представили присутнім колективи Центру культури та дозвілля Старосамбірської громади, а молодь міста – коротеньку літературну композицію.

У заході взяли участь і внутрішньо переміщені люди, яких з дому вигнала війна. Зокрема, Андрій Акулов з Києва виконав композицію на баяні.

Цьогоріч День Конституції України набув особливого значення. Українці на увесь світ заявили, що наші конституційні права і свободи – непорушні, а наша держава завжди була, є і буде цілісною та недоторканною, і ми боротимемося за це до останнього подиху. Кольори нашого Прапора стали символом волелюбності та свободи, а наш народ – прикладом незламності духу та боротьби за власні ідеали і право вибору свого шляху.

Ваш Голос Прикарпаття