16 Квітня, 2024

Радіо Онлайн

Ваш Голос Прикарпаття

Регіональне видання Самбірщини

“Тепер не будуть ховати очі від власних дітей”: старосамбірським медикам виплатили заборговану зарплату

Поширити

До новорічних свят медики Старосамбірської лікарні отримали заборговану їм зарплату. Про це  журналісту нашого сайту розповіла одна з медсестер.

«Напишіть, що нарешті, і ми, як білі люди, маємо гроші в гаманці. Знаєте, такого знущання, як ми переживали в останні два роки, не знаю чи ще десь відчували. В часи, коли медики самі ризикують здоров’ям, таке приниження. На минулорічні свята цілі спектаклі були. Приїздили різні канали, бо нам увірвався терпець. Того року нам практично виплатили все», – каже пані Галина.

Ситуація з невиплатою зарплати медикам не є новою проблемою. Про це говорили на нарадах усіх рівнів, над цим сушили собі голови і посадовці, і безпосередньо медики.

«Ми стукали в усі можливі і неможливі двері. На нашому боці, можна сказати були усі. Бо всі розуміють парадокс цієї ситуації: медик, який дивиться в очі хворому і робить все від нього залежне на роботі, і той самий медик, який, ховає очі від власної дитини вдома, бо нема за що подарунок до свят купити дитині, та й зрештою, продукти харчування.

Ми дуже відчули підтримку очільника Львівської ОДА Максима Козицького та депутата обласної ради Юрія Доскіча. Вони ж лобіювали наше питання в Києві. Виплатили не всю ще заборгованість, але це вже краще», – розповідає Володимир Корольчук, виконувач обов’язків головного лікаря Старосамбірської лікарні.

Зазначимо, що наприкінці 2021 року Міністерство охорони здоров’я спільно з Міністерством фінансів відпрацювали проблеми, які виникли в органів місцевого самоврядування. За допомогою перерозподілу коштів  погасили заборгованість із заробітної плати медичним працівникам.

Додамо, у держбюджеті 2022 році для медичних працівників передбачено підвищення рівня заробітної плати.

Відповідно до затвердженого документу, базовий рівень заробітної плати лікарів у наступному році становитиме 20 тис. грн, для середніх медичних працівників ця сума встановлена на рівні 13,5 тис. грн

Ваш Голос Прикарпаття