28 Березня, 2024

Радіо Онлайн

Ваш Голос Прикарпаття

Регіональне видання Самбірщини

У неділю бойки кличуть на гостину: про етнофестиваль у Мшанці

Поширити

В неділю, 26 вересня, у Мшанці відбудеться фестиваль «В гості до бойків та отця Михайла Зубрицького». Раніше ми повідомляли дату його проведення – 19 вересня. Однак через несприятливі погодні умови організатори вирішили перенести фестиваль на тиждень пізніше. А від цього бажання побувати на ньому зростає.

“Гадаю, що перенесення дати не вплине на організацію проведення фестивалю. Усі заплановані події відбудуться і навіть більше. До кінця дня вирішимо ще якусь додаткову цікавинку, щоб гостям фестивалю було цікаво і комфортно. Тому щиро запрошуємо усіх до нас на духовне та етнографічне свято“, – каже отець Роман Гром.

Власне, отець Роман разом зі своєю парафіяльною спільнотою та Львівським крайовим товариством «Бойківщина» і організовує свято.


Центральною локацією фестивалю стануть «Мшанецькі колиби». У програмі – багато цікавих локацій, виступи цікавих музичних гуртів, а хедлайнером буде гурт «Мері».

Розпочнуться заходи Соборовою Службою Божою у місцевому храмі о 12.00. Відтак освятять наріжний камінь під пам’ятник отцю Михайлу Зубрицькому, від дня народження якого цьогоріч виповнюється 165-річницю.  

І хоч програма запланована просто неба, організатори закликають про заходи особистої протиепідемічної безпеки.

Ваш Голос Прикарпаття